Hobi çeşitliliğinde üstüme yoktur:))) Şimdilik kategorilerimde gördüğünüz kadar. Daha da çoğaltmaya çalışıyorum. Hepsi amatörcedir ve öğrenme kaynağım internettir. Dünya gözüyle, yaparken zevk aldığım her el işini denemek istiyorum.Her el işini sanata dönüştüremem ama ucundan azıcık tadına bakar keyfini çıkarırım. Bu da bana yeter.

28 Haziran 2010 Pazartesi

RESİMLİ ŞEKERLER

Resimleri büyülterek bakınız lütfen.Kahverengi hiç beklemediğim kadar güzel oldu.
 

23 yorum:

  1. çok değişik...magnet gibi duruyor..gerçekten çok şekerler..ellerine sağlık..sevgilerrr

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler. Yuvarlak magnetler de yapacağım inşallah Yasemin'ciğim.

    YanıtlaSil
  3. sevgili neduk kolye de güzel olur çoook şekerler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nedret hanım, hakikaten harika olmuş herbiri.Ellerinize sağlık. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  5. ay ablacım gördülçe içim geçiyor benimkiler halaaaaa kurumadı ben buna pes dicem galiba

    YanıtlaSil
  6. cok guzeller. yapim asamalari hakkinda bilgilendirir misiniz?

    YanıtlaSil
  7. cok guzeller. yapim asamalari hakkinda bilgilendirir misiniz?

    YanıtlaSil
  8. Nasıl kurumaz Uzman'cığım? Sertlştiriciyi yarı yarıya koy bir de. Ben iki şişeyi ayni anda bitiriyorum. Yani sertleştiriciyi diğerinin yarısı kadar koyuyorum. Üç saate kuruyor.12 saatte taş gibi oluyor.İyi karıştıramadın mı acaba?
    Yılmak yok. Devam.

    YanıtlaSil
  9. Lori'ciğim Uzmanamatör'e anlatmıştım. Buraya da kopyalıyorum.
    Sıvılardan biri 70, diğeri 120 ml. Yaklaşık yarı yarıya. Sen plastik piknik bardağına bir miktar büyük şişeden koy, onun üzerine yarısı kadar küçük şişeden koy.Göz kararı oluyor. Sıvılar bittiğinde iki şişe ayni anda bitsin. Sakın çok dökerek başlama ziyan olmasın. Eldivensiz çalışma. Sıvıları şişeden kapaklarını açarak akıt, tepedeki küçük kapakları kullanma. Sıvıları bardağa kenarından akıtarak koy. Mümkün mertebe hava kabarcığı olmasın. Sonra tahta çubukla 5-6 dakika yavaş yavaş karıştır. Bulanık görüntü kaybolup, berrek görüntü oluncaya kadar. Çubuğu hep bardağın dibine sürterek çevir ki hava girmesin.
    Karıştırma işi bitince 5 dak. dinlendir. Bütün dikkatine rağmen içinde hava kabarcıkları oluşuyor.
    Kalıbın var mı bilmiyorum., yoksa kırtasiyeciden, beyaz plastik resim paleti al.
    Simli istiyorsan içine sim kat tekrar karıştır.Yine havasını çıkart. Yok berrak kullanacaksan kalıbın içine minik ıvır zıvırlar koy. Üzerine yavaşça, çubuğun kenarından akıtarak karışımı dök. Taşırmamaya dikkat et. Çok da önemli değil. Taşarsa öylece kurut, sonradan makasla fazlalıkları kesersin. Garanti olsun diye 12 saat beklet. Acele edip kurumuş mu diye parmaklama:))) Parmaklayacaksan da taşan fazlalık varda orayı parmakla:))) Kalıptan çıkmıyor diye panik olma. Taşan yer varsa oradan tut çek.Yoksa ince bir makas ucuyla kalıpla resinin arasına birazcık hava sok. O zaman çıkar. Korkak davranma çok sağlam oluyor kuruyunca.Pıt diye düşen o parlak şey seni sevinçten deli edecek, emin olabilirsin:)))
    Denedikçe aklına farklı şeyler gelecektir. Başarılar dilerim. Yaptıklarını blogunda görelim:)))
    Burada adı geçen sıvılar, CADENCE 100 Kat VArnik'tir.İkisi ayni kutuda 11 TL civarında satılmaktadır.

    YanıtlaSil
  10. gerşekten ço0k şekerler..ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  11. ah ah ne çok aramıştım sizin bloğunuzu. 10marifete eklediğiniz herşeye hayran kalıp neduk adıyla googleyi az mı arattım ama ulaşamamıştım.ozaman bloğum yoktu pasif izleyici idim. ama artık blog açma cesaretini gösterince geçenlerde başka bir bloğu gezerken, onun takip ettiği bloglara bakarken sizi buldum.ne kadar sevindim anlatamam.profilinizin başına neduk yazmasanız yine bulamıycaktım.ellerinize emeğinize sağlık.artık bundan sonra buıakmam sizi.ilgiyle takibinizdeyim:))

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler Sarı Melek. Ben de seni zor buldum gerçekten. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. ayyy gerçekten çok şeker duruyorlar ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  14. yine harika olmuşlar ellerinize sağlık:) ben de palete dökmüştüm uzun zaman kurumadı gözkararı dökünce ayarlayamadım demek sıvıları.Ama eninde sonunda kurudu, bıçak yardımıyla çıkardım bende:)sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Ablacığım , pasaja ekliycekmisin bunalrı, şahaneler

    YanıtlaSil
  16. Teşekkürler arkadaşlar.
    Yetenek'ciğim. Şimdilik eklemeyeceğim. Turunç'ta Arkadaşım satıyor. Kalanları kışın koyacağım pasaja. Turizm sezonu bitince.
    Senin için pasaj filan söz konusu olmaz. Beğendiğini göndereyim. İstersen mailime fotoğrafını yolla yapayım sana da fotoğraflısını:)))

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel olmuşşlar ellerine sağlık.Çok tatlı görünüyorlar ben bunları yanlışlıkla yutabilirim

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Nedurk, cok tesekkur ederim. evet burda da cok farkli malzemeler var. ben resinin sivi satildigini bilmiyodum, cunku resin calismadim hic. bakinicam etrafima. tekrar cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Nedret hanım gerçekten şeker gibiler,ama yemeye kıyamam einize saglıkkkk!! cnm sevgiler::))

    YanıtlaSil
  20. Ablam bunlar şeker gibi olmuş, yiyesim geldi :) Hepsine bayıldım. Bir de yorum yanıtlarında ne güzel anlatmışsın, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  21. aaa orada hello kitty gördüm sanki :)

    YanıtlaSil
  22. yahu ben uğramayalı neler yapmışsın yine:)
    ellerine sağlık.
    ve de ne kadar güzel anlatmışsın.Halamın kızı da pasta tariflerini böyle ayrıntılı verir ben de kolayca yaparım(pasta konusundaki yeteneğim(!)malum)

    YanıtlaSil